Volg op facebook
Volg op twitter

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen en deuren worden steeds populairder. Je ziet kunststof steeds meer terugkomen bij huizen. Tegenwoordig bestaan er kunststof kozijnen in vele verschillende soorten en maten. Ook vele kleuren zijn beschikbaar en het kan vaak gerecycled worden. Dit maakt het een stuk duurzamer dan kozijnen van aluminium of hout.

De voordelen

Er zit een aantal voordelen aan het kiezen voor kunststof kozijnen en deuren. Zo is het vervaardigd van duurzaam materiaal en is het zeer makkelijk in onderhoud. Het gaat wel tot 50 jaar mee. Bovendien werkt het isolerend en houdt het geluid tegen. Ook is het aanbod erg groot. Vele maten, dikten en kleuren zijn beschikbaar. Zelfs wanneer u liever houten kozijnen heeft kunt u een kunststof versie kiezen met houtnerf, zo ziet het eruit alsof u houten kozijnen heeft, doch ervaart u de voordelen van kunststof. Verder is het milieuvriendelijk en recyclebaar.

2. Veiligheid boven alles

Als je jouw dakkapel gaat schoonmaken, zorg dan altijd voor een veilige werkomgeving. Als je de dakkapel van de buitenkant schoonmaakt, zorg er dan voor dat je niet op het dak hoeft te staan, maar plaats een veilige en stabiele steiger voor het huis of een veilige ladder. Hang niet uit het raam tijdens het schoonmaken en blijf altijd geconcentreerd aan het werk. Zorg dat je niet gehaast aan de slag hoeft. Start met het reinigen op een vrije dag, zoals een dag in het weekend of in de vakantie.

Besparen

Die kosten lijken nogal hoog, maar u moet er wel rekening mee houden dat u na de plaatsing ervan veel kosten bespaart. Zo heeft u geen onderhoudskosten. De schilder hoeft niet eens in de zoveel tijd langs te komen, omdat deze kozijnen in perfecte staat zullen verkeren voor lange tijd. Bovendien gaat de waarde van uw huis omhoog, omdat het beter geïsoleerd zal zijn. Daarnaast kunt u dankzij de betere isolatie weer besparen op stookkosten en heeft u minder last van geluiden buiten het huis. Er zitten maar twee kleine nadelen aan het hebben van kunststof kozijnen. Ze zijn niet over te schilderen en reparatie is lastiger. Een laatste tip is het uitzoeken of u subsidie kunt krijgen voor u kozijnen. In sommige gevallen is dit namelijk mogelijk. Al deze voordelen bij elkaar maken het dat kunststof kozijnen een eenvoudige manier zijn om veel geld te besparen.